Een stukje geschiedenis over Hulstein Wonen

In 1903 begon onze overgrootvader aan de Brinklaan 14 in Apeldoorn een meubelmakerij waar ook stoffeer- en behangwerk werd uitgevoerd. Naast de bekende stoffeerwerkzaamheden op het gebied van tapijt en raamdecoratie werden er in dit bedrijf ook zitmeubelen, eetkamerstoelen en -tafels en wandmeubels op bestelling gemaakt.

Gebroeders Hulstein

Gebroeders Hulstein

In de loop van de jaren gingen de zonen zich bezighouden met het bedrijf en werden er 2 filialen geopend. Het 1e filiaal opende in 1923 haar deuren in de wijk Het Loo en werd gerund door de middelste zoon Gerrit Hulstein.

 

Het 2e filiaal werd eind jaren ’20 geopend in de nieuwbouwwijk Zuid aan de Arnhemseweg en werd gerund door de jongste zoon Hendrikus Hulstein. De oudste zoon Reijer Hulstein jr. bleef werkzaam in de zaak aan de Brinklaan. In deze jaren werd het bedrijf bekend onder de naam Gebroeders Hulstein.

De derde generatie

In de jaren ’50 besloot de familie van het filiaal aan de Arnhemseweg om te emigreren. In die tijd waren zij niet de enigen die deze stap maakten. De familie vestigde zich uiteindelijk in Canada.

 

Omdat er zich intussen ook een volgende generatie aandiende in de andere filialen, werd er besloten dat de zaken aan de Brinklaan en Korteweg als zelfstandige bedrijven verder zouden gaan.

 

De twee bedrijven hebben vele jaren samen bestaan tot de zaak aan de Brinklaan eind jaren ’80 haar deuren heeft gesloten.

 

In de jaren na de oorlog ontstonden er door de mechanisatie meubelfabrieken die wand- en zitmeubelen in series gingen produceren. Deze ontwikkeling zorgde ervoor dat er een verschuiving plaatsvond in onze werkzaamheden. Van meubelmakerij gingen we ons steeds meer richten op het totale aspect van woninginrichting.

Hulstein Korteweg 2

Heden

Hulstein Wonen aan de Korteweg 2 bestaat nu ruim 90 jaar en wordt inmiddels door de 3e en 4e generatie Hulstein gerund. Twee generaties met meer dan 100 jaar kennis en ervaring op het gebied van meubels, bedden en matrassen, vloerbedekking, gordijnen en vitrages, zonwering en meubelstoffering.

 

Wij houden vast aan de vakkundigheid en toewijding waarmee onze voorgangers, in de jaren die achter ons liggen, het werk verrichtten. Altijd met het uitgangspunt dat de wensen van de klant op de 1e plaats komen.